Centrul RO 127 Academia Navala „Mircea cel Batran� din Constanta este
Centru de Testare Acreditat ECDL
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit standard de certificare a abilitatilor de utilizare a computerului, recunoscut la nivel international.
Permisul ECDL este folosit si recunoscut in 150 de tari de catre companii de renume, in administratie sau de institutii de invatamant de prestigiu. In afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).
Valabilitatea Permisului ECDL
Permisul ECDL obtinut in Romania este valabil in oricare dintre cele 150 de tari din intreaga lume in care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.
Permisul ECDL nu are limita de valabilitate in timp, competentele digitale fiind certificate pe viata, in conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate in vigoare la momentul sustinerii examinarii.
Cui se adreseaza certificarile ECDL?
Certificarile ECDL se adreseaza oricarei persoane care are nevoie si doreste sa isi certifice la standard recunoscut international abilitatile de utilizare a computerului.
Nu exista limita de varsta pentru inscrierea in programul de certificare ECDL.
Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.
Avantaje ECDL
Permisul ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine un loc de munca mai bun, imbunatateste perspectivele de promovare in cariera si scade probabilitatea de a pierde o oferta de serviciu.
In Romania, pana in prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universitati precum: SNSPA Bucuresti, ASE Bucuresti – CDIMM, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iasi, Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea Bucuresti - Departamentul de Invatamant la Distanta – CREDIS.
Programa pentru obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul ECDL, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale de la Bacalaureat.
Cum se echivaleaza proba de Competente digitale la Bacalaureat
Nivelul de competenta digitala pe diploma de Bacalaureat va fi:
“utilizator avansat”, pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL PROFIL START BAC
“utilizator experimentat”, pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL PROFIL BAC
Inscrierea ECDL
Va puteti inscrie in programul ECDL in orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de inregistrare si achizitionand apoi o Serie unica de inscriere ECDL.
Durata obtinerii certificarii ECDL
Perioada de obtinere a unei certificari ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenta al fiecarui candidat si de nevoia de a urma sau nu cursuri in vederea sustinerii acestor examene.
Candidatii nu au obligatia de a urma un curs de pregatire inainte de a se inscrie in programul de certificare ECDL si de a sustine examenele.
Pentru pregatire, solicitati simulari ECDL catre Centrul de Testare ECDL la care v-ati inscris.
Certificarea ECDL
Dupa promovarea tuturor examenelor aferente tipului de certificare ECDL ales, candidatul solicita Permisul ECDL corespunzator catre centrul de testare ECDL unde a finalizat examenele. Permisul ECDL este valabil pe o perioada nedeterminata.
Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica contactand direct ECDL ROMANIA la adresa office@ecdl.ro sau prin accesarea Profilului ECDL Online.
Alegeti certificarea ECDL de care aveti nevoie si intrati in programul international de certificare a competentelor digitale!