Informatii de presa
Nava-Scoala "Mircea" va acosta in Portul Tivat din Muntenegru
Nava-Scoala "Mircea" va ridica ancora din Portul Bari vineri, 15 iunie, pentru a continua marsul international de instructie, luand cap-compas Portul Tivat din Muntenegru, unde va acosta luni, 18 iunie.
Ambasadorul Romaniei pe marile si oceanele lumii va bifa, astfel, a doua vizita intr-un port muntenegrean, dupa cea din anul 2015, cand batranul velier, in timpul marsului respectiv de instructie, a ajuns in Portul Bar.
De la plecarea sa din Portul Constanta, Nava-Scoala "Mircea" a navigat in cinci mari, Marea Neagra, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Ionica si Marea Adriatica, iar cadetii romani si germani au desfasurat prima parte a stagiului lor de practica,pe perioada parcurgerii celor peste o mie de mile marine.
La fel ca in Portul Bari, velierul romanesc isi va deschide portile, in perioada 18-22 iunie, pentru a putea fi vizitat de populatia civila, conform urmatorului program: marti, 19 iunie - joi, 21 iunie, in intervalele orare 09.00-13.00 si 16.00-20.00.
Cei 186 de marinari ambarcati la bordul navei au ca destinatie, dupa ce vor pleca din Muntenegru, portul grecesc Pireu, unde vor acosta miercuri, 27 iunie.
Nava-Scoala "Mircea" este considerata ca fiind un simbol al traditiilor si valorilor Marinei Militare Romane, iar la bordul acesteia sunt pregatiti, in acest mars international de instructie, 51 de cadeti de la Academia Navala Germana si 48 de cadeti de la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale.
Nava Mircea pleaca astazi in mars international de instructie. Cat va dura. Cati militari vor fi la bord. Ce distanta va parcurge bricul
Nava Scoala "Mircea" va efectua, incepand de astazi, pana pe 5 iulie, marsul international de instructie in Marea Mediterana si Marea Adriatica, cu escale in porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru si Pireu din Grecia.
Alaturi de echipajul de baza al navei, la bord se vor ambarca 48 de elevi din anul I ai Scolii Militare de Maistri Militari de Marina "Amiral Ion Murgescu", 51 de cadeti si 14 instructori germani.
Marsul de instructie ce cuprinde peste 2000 de mile marine, cu o durata de 31 de zile reprezinta o oportunitate deosebita de instruire a cadetilor romani si germani si un bun prilej de probare, in cadru competitiv, a calitatilor navei si a echipajului acesteia.
Ceremonia de plecare a navei in marsul de instructie va avea loc astazi, la ora 09.30, in Portul Militar Constanta.
Despre nava Mircea
Nava Scoala "Mircea" este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, inalta de 44 de metri, cu 23 de vele ce insumeaza o suprafata totala de 1.750 metri patrati. Aceasta a fost construita, in perioada 1938-1939, la Santierul Naval "Blohm & Voss" din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele "Eagle" - SUA, "Gorch Fock I" - Germania, "Gorch Fock II" - Germania si "Sagres" - Portugalia.
NAVA SCOALA "MIRCEA" PREGATITA DE MARS
Nava Scoala "Mircea" va efectua, in perioada 04 iunie - 05 iulie, marsul international de instructie in Marea Mediterana si Marea Adriatica, cu escale in porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru si Pireu din Grecia. Alaturi de echipajul de baza al navei, se vor imbarca la bord 48 de de elevi din anul I ai Scolii Militare de Maistri Militari de Marina "Amiral Ion Murgescu", 51 de cadeti si 14 instructori germani. Marsul de instructie, ce cuprinde peste 2000 de mile marine, cu o durata de 31 de zile reprezinta o oportunitate deosebita de instruire a cadetilor romani si germani.
Nava Scoala "MIRCEA" este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, inalta de 44 de metri, cu 23 de vele ce insumeaza o suprafata totala de 1.750 metri patrati. Aceasta a fost construita in perioada 1938-1939 la Santierul Naval "Blohm & Voss" din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele "Eagle" - SUA, "Gorch Fock I" - Germania, "Gorch Fock II" - Germania si "Sagres" - Portugalia.