0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Deschiderea anului de invatamant la Scoala Militara de Maistri a Fortelor Navale

            Luni, 17 septembrie a.c., ora 10.00, la  Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale  "Amiral Ion Murgescu", va avea loc festivitatea de deschidere a anului de invatamant, 2007 – 2008.
            La aceasta activitate au fost invitate sa participe numeroase personalitati militare si civile, reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, rude si prieteni.
            Deschiderea anului de invatamant 2007-2008 inseamna, pentru o noua generatie de elevi, startul unui inceput de drum in cariera militara, astfel incat, printr-o temeinica pregatire teoretica si practica, la finele celor doi ani de studii, "bobocii" de astazi sa se alature cu mandrie corpului  maistrilor militari ai Fortelor Navale.
            Daca pentru elevii de anul I este un an al "primilor pasi" in domeniul specific al  profesiei, pentru elevii de anul II este un an al consolidarii pregatirii, mai ales ca, de curand, acestia s-au intors dintr-un  mars de instructie in Marea Mediterana, prilej cu care au putut pune in practica notiunile transmise si insusite la orele de curs.

            Jurnalistii interesati de acest eveniment vor fi asteptati la punctul de control al scolii, incepand cu ora 09.45.

***

            Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a fost infiintata prin Inaltul Decret Regal nr. 3110 din anul 1897, semnat de regele Carol I, prin care a fost aprobat "Regulamentul de functionare al Scolii de Submecanici si Submaestri de marina". Prima resedinta a scolii a fost portul dunarean Galati.
            Pe parcursul existentei sale, scoala a cunoscut mai multe reorganizari, a functionat in patru garnizoane si unsprezece sedii, a purtat denumiri diferite pe anumite perioade de timp, dar, ca si organizatie furnizoare de educatie, obiectivul fundamental a fost intotdeauna acela de a forma si pregati continuu maistri militari, sefi de specialitati capabili sa-si indeplineasca atributiile la bordul navelor militare ale Fortelor Navale.            
            De-a lungul existentei sale, Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a pus la dispozitia Marinei Militare si Graniceresti (actuala POLITIE DE FRONTIERA) si, in anumite perioade, si la dispozitia Marinei Comerciale, peste 8000 de cadre militare ce au demonstrat, prin inalta tinuta si profesionalismul de care au dat dovada, ca sunt absolventi ai unei institutii de exceptie in peisajul invatamantului militar romanesc.
            In cei 110 ani de existenta si traditie, Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a demonstrat, prin componentele ei umana si materiala ca, din punct de vedere al calitatii, este o institutie de educatie de inalta clasa in invatamantul de marina, aliniindu-se constant la standardele de pregatire moderne.



***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultima actualizare: 17 Septembrie 2007