In perioada 15 – 17 noiembrie a.c., Academia Navala "Mircea cel Batran" organizeaza o serie de activitati culturale si stiintifice dedicate sarbatoririi a 135 de ani de invatamant.
Din program:
15 Noiembrie
- Sesiunea de comunicari stiintifice cu participare internationala
- Workshop cu tema "Promovarea cercetarii navale romanesti in contextul integrarii in platforma tehnologica europeana WATERBORNE"
- Expozitie de carte si tehnica de marina
- Expozitie de pictura cu tematica marina
- Expozitie de navomodele16 Noiembrie
- Sesiunea de comunicari stiintifice cu participare internationala17 Noiembrie
- Festivitate dedicata sarbatoririi a 135 de ani de invatamant de marina
Infiintata la Galati in anul 1872, Scoala Flotilei a reprezentat primul pas spre institutionalizarea unor forme adecvate de formare a cadrelor pentru marina si racordarea invatamantului de marina de specialitate la solicitarile practicii sociale si ale invatamantului national.
Ideea nasterii unei scoli superioare de profil a fost sustinuta multa vreme, iar materializarea a venit in anul 1909 prin infiintarea Scolii Navale Superioare, la Constanta. Organizarea Sectiei Marina de Comert, in cadrul aceleiasi institutii, in anul 1938, nu a reprezentat decat un raspuns al evolutiei superioare a invatamantului de marina.
In august 1973, a luat nastere Institutul de Marina "Mircea cel Batran", care in anul 1990 se transforma in Academia Navala "Mircea cel Batran", institutie destinata pregatirii si perfectionarii ofiterilor ingineri pentru Fortele Navale si Marina Comerciala. Facultatea de Marina Civila este certificata conform standardelor ISO 9001/2000 privind sistemul de management al calitatii.