0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Ceremonia de oficializare a cooperarii dintre
Liga Navala a SUA si Liga Navala Romana

           Statul Major al Fortelor Navale va gazdui luni, 6 aprilie 2009, ora 16.00, in Clubul Academiei Navale "Mircea cel Batran", ceremonia de oficializare a cooperarii dintre Liga Navala a Statelor Unite ale Americii si Liga Navala Romana.
           Programul evenimentului cuprinde informari referitoare la traditia si rolul Ligii Navale a Statelor Unite precum si teme privind formarea, misiunea si obiectivele Consiliului Marii Negre. Consiliul Marii Negre este format, in prezent, din 25 de asociatii apartinand  Statelor Unite ale Americii, Romaniei si Bulgariei.
           Tematica acestui eveniment va fi axata in special  pe obiectivele de parteneriat in sprijinul activitatilor maritime si fluviale. In comun cu agentiile de securitate maritima, firmele din domeniul maritim si de aparare si Portul Constanta, cele doua ligi navale vor augmenta parteneriatul strategic si vor conlucra pentru cresterea securitatii.
           La ceremonie vor participa reprezentanti ai organizatiilor ligilor navale americane, romane si bulgare, reprezentanti ai conducerii Statului Major al Fortelor Navale si ai agentiilor si firmelor din domeniul maritim si de aparare.
           Jurnalistii interesati sa participe la acest eveniment sunt asteptati luni, 6 aprilie, incepand cu ora 15.40, la intrarea in sediul Academiei Navale "Mircea cel Batran".
                                                                 ***
           Fondata in 1902, Liga Navala a Statelor Unite ale Americii este o organizatie civila, cu peste 60.000 de membri. Organismul este coordonat de ofiteri in retragere, din Marina SUA, si promoveaza politicile militare americane. Intre cele 270 de consilii deja existente, cel de la Constanta va juca un rol-cheie in regiunea Marii Negre, dealtfel acesta fiind si singurul din aceasta zona. In SUA, analizele elaborate de Liga Navala au ca destinatie inclusiv Congresul, dar si alte institutii din zona sigurantei nationale.


Ultima actualizare: 05 Aprilie 2009