0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Mobilitati studentesti la Academia Navala "Mircea cel Batran"

Pe durata semestrului I, studentii civili ai Facultatii de Inginerie Marina din cadrul Academiei Navale "Mircea cel Batran" au fost colegi cu sase studenti de la Universitatea "Piri Reis" din Istanbul, Turcia. Participarea acestora la mobilitatea de studii si urmarea cursurilor institutiei sunt parte integranta a programului de educatie si formare Erasmus+.
Acordul institutional existent intre Academia Navala "Mircea cel Batran" si Universitatea "Piri Reis" se deruleaza pe baza similitudinilor profilului celor doua institutii formatoare de ofiteri de marina si permite studentilor posibilitatea de a invata si de a se antrena sub indrumarea didactica a unor instructori straini.
Pe durata mobilitatii, studentii Universitatii "Piri Reis" au participat la cursuri de specialitate predate in limba engleza, la seminarii in laboratoarele si salile de curs ale institutiei si au aplicat cunostintele teoretice prin rezolvarea unor situatii fictive in simulatorul aflat in dotarea Academiei Navale "Mircea cel Batran".
Mobilitatea de studiu s-a realizat pe baza unui schimb reciproc, astfel ca, in aceeasi perioada, sase studenti romani au participat la cursurile desfasurate la Universitatea "Piri Reis". Cooperarea bilaterala va continua si pe viitor, in semestrul II al anului universitar, urmand a fi trimise, respectiv primite urmatoarele serii de studenti.

Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2015