0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Stagiu de pregatire a cadetilor romani


In perioada 15.06. – 23.07., student plutonier adjutant George Cosmin PARTENE si student plutonier major Ionut Georgian ZAMAN au participat la un stagiu de pregatire la bordul navei scoala ORP „Wodnik”, apartinand Marinei Militare din Polonia. Urmare a bunei cooperari intre Academia Navala „Mircea cel Batran” si Academia Navala  din Polonia, partenerul strain a oferit posibilitatea ca doi studenti romani sa participe la pregatirea la bordul navei scoala, pe timpul marsului desfasurat pe intinerariul de mars, Gdynia – Palermo – Barcelona – Edinburgh - Gdynia.
          Pe durata stagiului cu numarul de bord 251 studentii romani,  s-au integrat  in echipajul de studenti polonezi, executand nu numai pregatire teoretica, ci si practica, precum carturi sau intretinerea navei si a armamentului.
          Stagiul celor doi studenti romani la bordul navei scoala poloneze demonstreaza intentia continua a Academiei Navale ”Mircea cel Batran” de colaborare cu academiile tarilor partenere NATO si constituie un pas important in consolidarea si largirea ariei de colaborare cu Academia Navala Poloneza.
          Participarea cadetilor Academiei Navale „Mircea cel Batran” la activitate a oferit oportunitatea schimbului de informatii referitoare la educatia si instruirea viitorilor ofiteri de marina din cele doua state.

          ORP „Wodnik”, nava de constructie poloneza (1975) ce a fost folosita ca nava spital in timpul razboiului din Golful Persic in anii 1990-1991, a fost transformata in nava scoala pentru a suplini cerintele de educatie si instruire la bordul navelor militare pentru studentii Academiei Navale din Polonia.

Ultima actualizare: 29 Iulie 2015