0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Vizita navei elene HS "RODOS"


Nava elena HS "RODOS" a acostat astazi, 5 august, la Dana Pasagere a portului Constanta pentru a participa la un exercitiu naval cu Dragorul Maritim 25 "Lt. LUPU DINESCU". Timp de doua zile, se vor desfasura antrenamente de planificare a operatiilor si comunicatiilor cu marinarii militari romani. Vizita navei HS "RODOS" cu un echipaj de 198 de membri, reprezinta si o escala din cadrul marsului de instructie al elevilor Scolii de Maistri Militari din Grecia, la bord aflandu-se 114 cadeti.
         Comanda navei elene a avut intalniri cu conducerea Comandamentului Flotei si cu autoritatile locale. Programul echipajului HS "RODOS" cuprinde vizite la Academia Navala "Mircea cel Batran", la Muzeul Marinei Romane, precum si un tur al principalelor obiective turistice din municipiul Constanta.
         Exercitiul are ca obiectiv cresterea gradului de interoperabilitate dintre Fortele Navale Romane si cele ale statelor partenere NATO.
         Nava poate fi vizitata de catre populatia civila joi, 06 august si vineri, 07 august, in intervalul orar 16.00 – 18.00.

***

         Nava elena HS "RODOS"  din clasa Jason  este o nava de desant maritim cu un deplasament de 4900t, o lungime de 116m, latime 15,3m si pescaj 3.4m. Echipajul permanent este de 116 membri, iar pe timpul misiunilor la bord se pot imbarca pana la 1200 de militari.

Ultima actualizare: 06 August 2015