0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Festivitatea de absolvire a cursului de baza pentru aspiranti organizat in premiera de Academia Navala "Mircea cel Batran"


Academia Navala „Mircea cel Batran” a organizat vineri, 26 februarie, festivitatea de absolvire a cursului postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua „Folosirea in lupta a tehnicii si armamentului naval si navigatia in siguranta”. Cursul de baza pentru aspiranti, organizat in premiera de Academia Navala „Mircea cel Batran”, are statut de curs postuniversitar si este avizat de Statul Major al Fortelor Navale si Ministerul Educatiei si Cercetarii. Prima promotie a fost alcatuita din 34 de aspiranti care au absolvit Academia Navala „Mircea cel Batran” in anul 2020.
          Timp de sase luni, tinerii ofiteri au urmat un program de pregatire combinat, in care au fost implicate Academia Navala „Mircea cel Batran”, pentru pregatirea teoretica, si unitati ale Fortelor Navale, pentru pregatirea practica.
          Organizarea cursului de baza pentru aspiranti sub forma unui curs postuniversitar de catre Academia Navala „Mircea cel Batran” are ca scop mentinerea standardelor de calitate impuse pe parcursul celor patru ani de studii de licenta, precum si in procesul de pregatire pentru incadrarea primei functii.
          Dupa absolvirea acestui curs, aspirantii isi vor incepe activitatea la unitatile din Fortele Navale Romane la care au obtinut repartitii.
          Festivitatea de absolvire s-a desfasurat in prezenta Sefului Statului Major al Apararii, general-locotenent Daniel Petrescu, si a Sefului Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral Mihai Panait, cu respectarea tuturor masurilor impuse in vederea prevenirii si combaterii imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2.


Ultima actualizare: 26 Februarie 2021